Vragen en Antwoorden met betrekking tot de Basis Bijbel Cursus

 

Voor wie is de cursus bedoeld?

Deze cursus is voor iedereen die meer weten wil over God, de Here Jezus en hoe je als Christen moet leven.

Het materiaal is zo geschreven dat het zowel voor kinderen (vanaf ┬▒ 10 jaar) als voor volwassenen boeiend en leerzaam is.

De cursus is geschikt voor pasbekeerde Christenen, mensen die interesse hebben in de Bijbel of zelfs als je al jaren Christen bent kan het ook een bemoediging zijn nog eens naar de basiswaarheden vanuit Gods Woord te kijken en opnieuw onder de indruk te raken van Gods genade.

 

Zijn er kosten aan verbonden om met de cursus mee te doen?

Nee. De cursus wordt gratis aangeboden.

Wel ben je vrij om eventueel een gift t.b.v. het werk van de Herikon over te maken.

Meer informatie over de bediening van de Herikon vind je op www.deherikon.nl.

 

Moet ik de cursus binnen een bepaalde tijd afronden?

Nee. Je maakt de cursus in je eigen tempo.

Wel kan er door je docent een berichtje naar je worden gestuurd als deze lange tijd geen nieuwe inzendingen van je heeft ontvangen. Dit betekent niet dat je verplicht bent om dan door te gaan met de cursus maar voor je docent is het prettig om te weten of je nog geïnteresseerd bent.

 

Is deze cursus vanuit een bepaalde kerk ontwikkeld?

Nee. De cursus is als een correspondentiecursus ontwikkeld en geschreven door Mailbox Bible Ministry in Amerika.

De cursus mocht gebruikt worden in Amerika door BCM Internationaal. Dit is een Amerikaanse, interkerkelijke, evangelische zendingsorganisatie die als doel heeft de Here Jezus Christus te verkondigen als Heiland en Heer in het leven van elke dag. Vanaf 1981 gebruikt de Herikon, de Nederlandse tak van BCM International, de cursus onder de naam Brievenbus Bijbel Club en later volgt de naam Basis Bijbel Cursus. Vanaf februari 2008 is de cursus online te volgen.

 

Hoeveel tijd ben ik ongeveer kwijt met het maken van een les?

Het maken van een les zal je ongeveer 15-30 minuten kosten. Eerst lees je de PDF goed door. Hierin zijn in principe alle antwoorden op de vragen terug te vinden. Daarna ga je de bijbehorende vragen maken. Als je wat verder met de cursus bent zal je eerst een aangegeven stukje uit de Bijbel moeten lezen om de les beter te kunnen begrijpen en zal de informatie die je leest ook iets moeilijker worden zodat je er dan misschien iets langer over doet.

 

Als je nog meer vragen hebt kun je ons mailen.

 


Terug naar de hoofdpagina


© De Herikon 2007 - 2024